Antena 3 CNN Externe El este șoferul autocarului implicat în tragedia din Italia, în care 21 de oameni și-au pierdut viața | "Alberto era un expert”

El este șoferul autocarului implicat în tragedia din Italia, în care 21 de oameni și-au pierdut viața | "Alberto era un expert”

El este Alberto Rizzotto, șoferul autocarului implicat în tragedia din Mestre, Italia. Avea 40 de ani și a pierit și el în accident.

El este șoferul autocarului implicat în tragedia din Italia, în care 21 de oameni și-au pierdut viața | "Alberto era un expert”
Sursa foto: Facebook I Alberto Rizzotto
de Ştefan Petrică    |    04 Oct 2023   •   11:06

Alberto Rizzotto, în vârstă de 40 de ani, născut în Conegliano, dar rezident în Vazzola, în zona Treviso, a fost șoferul autobuzului care s-a prăbușit de pe un pasaj superior din Mestre, marți seară. 

Alberto a murit împreună cu alți 20 de pasageri în vehiculul pe care îl conducea. 

Constatările anchetatorilor și mărturiile culese în aceste ore dramatice vor stabili care sunt cauzele accidentului.

Ceea ce se știe în acest moment este că Rizzotto avea peste 15 ani de experiență ca șofer de autocar.

Uimire și durere printre cei care l-au cunoscut pe Alberto Rizzotto, începând cu colegii săi

Sunt multe mesaje care apar în aceste momente, online, din partea colegilor lui Alberto.

 "Alberto era un expert. Atât de mândru de munca ta, a trebuit să ne duci pe toți în autobuzul tău la petrecerea de la clasă”.

Rizzotto era angajat al „Martini Bus” care închiriase vehiculul firmei „La Linea” cu care avea un contract pentru transportul de turiști în Veneția.

Ce spun anchetatorii despre acest accident

Anchetatorii iau în calcul ca primă ipoteză a tragediei, o problemă medicală a șoferului, care a dus la pierderea controlului vehiculului și prăbușirea de pe pod.

Potrivit celor relatate de comandantul poliției municipale din Veneția, nu erau semne de frânare pe șosea în punctul în care autobuzul a căzut de pe pasajul superior.

Vehiculul ar fi lovit de mai multe ori balustrada, conform relatării unor martori, înainte de a o sparge și a cădea 10 metri, apoi s-a izbit de pământ și a luat foc, potrivit Rai News.

×
Subiecte în articol: Italia Mestre accident autocar Venetia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close