Antena 3 CNN Externe Şofer român de TIR, amendă de 1,7 milioane de euro şi cinci ani de închisoare în Franţa

Şofer român de TIR, amendă de 1,7 milioane de euro şi cinci ani de închisoare în Franţa

Un şofer român de TIR a primit o amendă de 1,7 milioane de euro, dar şi cinci ani de închisoare cu executare în Franţa, după ce a fost prins cu aproape o tonă de droguri ascunse printre lămâi.

Şofer român de TIR, amendă de 1,7 milioane de euro şi cinci ani de închisoare în Franţa
Sursa foto: francebleu.fr / Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    23 Mai 2021   •   13:27

Şoferul român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic internaţional de droguri şi, în plus, a fost obligat să plătească o amendă de 1,7 milioane de euro.

Românul a fost prins luni, 17 mai 2021, la vama Perthus, atunci când încerca să treacă graniţa, din Spania în Franţa, având în remorcă aproape o tonă de canabis.

Autorităţile franceze au descoperit, printre lăzile cu lâmâi pe care şoferul român de TIR le transporta, peste 900 de kilograme de canabis.

Drogurile în valoare de aproximativ nouă milioane de euro erau aduse din Spania şi urmau să ajungă în Germania, potrivit francebleu.fr.

Şofer român de TIR, arestat şi condamnat în timp record în Franţa

Prins şi arestat luni, şoferul român de TIR în vârstă de 50 de ani a şi fost cercetat şi condamnat în numai câteva zile. Astfel, o instanţă de judecată l-a condamnat la cinci ani de închisoare.

În plus, el a fost obligat să plătească o amendă de 1,7 milioane de euro, bani pe care, în mod evident, nu îi are şi nu îi va avea niciodată la dispoziţie.

Mai mult, judecătorii i-au aplicat românului interdicţia de a intra pe teritoriul Franţei pentru o perioadă de zece ani.

×
Subiecte în articol: şofer român de TIR Franta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close