Antena 3 CNN Externe Un şofer român de TIR a fost trimis să "vâneze" două românce, de la care colecta chiar şi 8000 de euro pe săptămână, după ce femeile au fugit din Belgia, acolo unde erau sechestrate

Un şofer român de TIR a fost trimis să "vâneze" două românce, de la care colecta chiar şi 8000 de euro pe săptămână, după ce femeile au fugit din Belgia, acolo unde erau sechestrate

Doi români, soţ şi soţie, au forțat mai multe femei să se prostitueze în Belgia, după ce inițial victimele erau chemate pentru un loc de muncă la curățenie. Un al treilea complice, respectiv un şofer român de TIR, le verifica pe femei şi colecta banii.

Un şofer român de TIR a fost trimis să "vâneze" două românce, de la care colecta chiar şi 8000 de euro pe săptămână, după ce femeile au fugit din Belgia, acolo unde erau sechestrate
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   17:25

Două dintre româncele traficate de suspecţi, care erau obligate să se prostitueze într-un hotel din Bruges, au fost salvate de proprii clienți. Femeile erau forțate de români să se prostitueze, după ce erau minţite că vor primi un loc de muncă legal.

În anul 2022, procuratura din Bruges a primit informații din România care susțineau că Alexandru T. în vârstă de 28 de ani și partenera sa, Elena T. de 21 de ani ar fi exploatat prostituate, într-o cameră din hotelul Bruges Value Stay. O lună mai târziu, un client belgian a fos salvarea femeilor. Acesta a anunțat că a reușit să salveze o victimă în vârstă de 26 de ani și a ajutat-o să se ascundă, în timp ce a doua femeie a reușit să fugă.

Şoferul de TIR a fost trimis să le "vâneze" pe cele două românce care au reuşit să scape, însă, din fericire, nu le-a mai găsit.

Potrivit mărturiei uneia dintre victime, cei doi români, împreună cu şoferul de TIR recuperator, le promiteau fetelor din România că se vor angaja pe bani frumoşi în Belgia, însă odată ce ajungeau în străinătate, ele erau sechestrate, ameninţate şi abuzate pentru a se prostitua.

Femeile erau obligate să lucreze de la 6 dimineața până la miezul nopții pentru a aduce sume cuprinse între 7.000 și 8.000 de euro pe săptămână pentru proxeneții lor. 

Conform Nieuwsblad, Alexandru T. ar urma să primească o pedeapsă de opt ani de închisoare, în timp ce soția lui riscă peste 4 ani după gratii. Şoferul de TIR riscă optsprezece luni de închisoare.

Sentința va fi dată pe 10 mai.

×
Subiecte în articol: Belgia şofer român de TIR
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close