Antena 3 CNN Externe Șofer român, prins cu viteză și vorbind la telefon în Germania. Nemții l-au urmărit până în România

Șofer român, prins cu viteză și vorbind la telefon în Germania. Nemții l-au urmărit până în România

Autoritățile germane s-au adresat instanțelor din România în vederea recuperării unei amenzi impuse cu mai bine de doi ani în urmă unui cetățean român care a încălcat regulile de circulație rutieră.

Șofer român, prins cu viteză și vorbind la telefon în Germania. Nemții l-au urmărit până în România
Sursa foto: Getty Images I Pekic
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   16:39

Pe data de 24 mai, Judecătoria Bârlad a acceptat o cerere de recunoaștere și executare a unei amenzi în valoare de 141 de euro, impusă unui rezident din Vaslui de către autoritățile germane pentru două încălcări ale legislației rutiere.

Românul a fost sancționat cu suma menționată pentru două acțiuni distincte.

În primul rând, la data de 24 august 2021, în Wermelskirchen, pe autostrada națională A1m, la kilometrul 388,70, în timp ce se deplasa spre Saarbrucken (Germania) în calitate de șofer al unui cap tractor, acesta vorbea la telefonul mobil în timpul deplasării.

În al doilea rând, individul a depășit limita de viteză cu 13 kilometri/oră în afara localităților.

Citește și: Şofer începător din Galaţi, filmat când conduce haotic un Range Rover cu un copil ieşit pe geam

Viteza maximă admisă pe acel segment de autostradă este de 80 de kilometri/oră.

De remarcat este perseverența autorităților germane în a recupera amenda, chiar dacă vorbim de o sumă modică.

Recuperarea amenzilor impuse cetățenilor români în alte țări se realizează în conformitate cu prevederile articolului 290-306 din Legea nr. 302/2004 referitoare la cooperarea judiciară internațională în materie penală, conform modificărilor aduse de Legea nr. 222/2008.

Prin intermediul legii menționate, a fost transpusă în legislația românească o decizie a Consiliului European din 24 februarie 2005, care se referă la aplicarea principiului recunoașterii reciproce a sancțiunilor pecuniare.

"Va dispune executarea sancțiunii pecuniare la care a fost obligat… prin Decizia de amendare nr. OW…SB28 din data de 07.12.2021, definitivă la 01.01.2022 emisă deRheinisch-Bergischer cu sediul în Am Rübezahlwald 7,51469 Bergisch Gladbach și anume la plata sumei totale de 141,00 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. din data de 07.12.2021”, a decis Judecătoria Bârlad.

×
Subiecte în articol: amendă circulație Germania
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close