Antena 3 CNN Externe Un șofer din România a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța

Un șofer din România a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro în Franța.

Un șofer din România a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    24 Mai 2021   •   17:23

Un şofer român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare şi plata unei amenzi uriaşe, de 1,7 milioane de euro, după ce a fost prins cu 900 de kilograme de cannabis, la frontiera Perthus.

Drogurile erau ascunse printre lăzile cu lămâi.

Șoferul venea din Spania și intenționa să ajungă în Germania. Pachetele de rășină de cannabis erau ascunse în lăzile cu lămâi din Spania.

Captura a fost făcută în urmă cu o săptămână, iar vineri, în urma unui proces rapid, românul și-a aflat sentința, respectiv 5 ani de închisoare, amendă de 1,7 milioane de euro și interdicția de 10 ani de intrare pe teritoriul francez, a declarat Benoît Godart, directorul punctului vamal Perpignan, potrivit France Bleu.

Cazul românului vine după interceptarea mai multor transporturi majore de droguri în sudul Franței. O captură similară, de 845 kg de rășină de canabis, a fost descoperită de agenții brigăzii Narbonne pe 16 aprilie.

O alta a fost făcută de vameșii de la Hendaye în aceeași zi. Aceștia au găsit 1.170 kg de rășină de canabis și 28 kg de plante de canabis într-o remorcă frigorifică.

De asemenea, ofițerii din Port-Vendres și Perpignan au confiscat 555 kg de rășină de canabis ascunsă în bara de protecție a remorcii unui camion care transporta salată în Italia.

Pe parcursul anului 2020, autoritățile vamale din Pirineii Orientali au confiscat 9,4 tone de narcotice. Cantitatea reprezintă mai mult de 10% din volumul total depistat pe în interiorul țării.

×
Subiecte în articol: sofer canabis Franta amenda
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close