Antena 3 CNN Externe Șoferii de camioane din Italia ies în stradă în semn de protest față de creșterea uriașă a prețurilor la combustibil

Șoferii de camioane din Italia ies în stradă în semn de protest față de creșterea uriașă a prețurilor la combustibil

Șoferii de camioane din Italia amenință că vor opri lanțul de aprovizionare economic al țării, în semn de protest față de creșterea uriașă a prețurilor la combustibil. Asociațiile de transport rutier avertizează că camionagiii merg pe calea războiului.

Șoferii de camioane din Italia ies în stradă în semn de protest față de creșterea uriașă a prețurilor la combustibil
Sursa foto: Twitter/imminent_news
de Alexandra Ionescu    |    11 Feb 2022   •   14:40

O serie de asociații de transport rutier de mărfuri au avertizat miercuri că șoferii de camioane nu vor mai accepta și sunt gata să meargă pe calea războiului, deoarece prețurile la benzină, motorină și metan continuă să crească dramatic în Italia.

Prețurile mai mari ale combustibililor și facturile la energie au crescut și mai mult costurile de trai pentru oamenii din Italia, șoferii de camion fiind printre cei mai afectați.

Prețurile carburanților în general în Italia sunt acum la cel mai ridicat nivel din 2012. Benzina a crescut cu aproape 20% în ultimele douăsprezece luni, ceea ce înseamnă că acum costă în medie cu peste 9.000 de euro mai mult pe lună pentru un șofer de camion.

Conducerea camioanelor este cea mai importantă formă de transport de mărfuri în Italia, deoarece 85% din toate mărfurile sunt expediate rutier în țară.

Aceasta este în comparație cu o medie europeană de aproximativ 70%. Cu toate acestea, în ultimii ani, șoferii de camioane italieni și-au văzut volumul de muncă scăzut semnificativ, pe măsură ce transportatorii din Europa de Est au pătruns pe piața italiană, potrivit Press Tv.

Șoferii de camioane italieni au organizat proteste de mai multe ori în ultimii ani, blocând porturile importante, granițele și principalele rute către orașele Italiei.

Asociațiile de transport rutier de mărfuri sunt programate să se întâlnească cu guvernul pe 17 februarie, într-o ultimă încercare de a atenua tensiunile care fierb. 
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close