Antena 3 CNN Externe Șoferii de camioane din Brazilia au blocat autostrăzile pentru a-și susține președintele. Bolsonaro le-a cerut să se oprească

Șoferii de camioane din Brazilia au blocat autostrăzile pentru a-și susține președintele. Bolsonaro le-a cerut să se oprească

Șoferii de camioane din Brazilia au blocat autostrăzile pentru a-și arăta susținerea față de președintele Bolsonaro.

Șoferii de camioane din Brazilia au blocat autostrăzile pentru a-și susține președintele. Bolsonaro le-a cerut să se oprească
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    09 Sep 2021   •   11:01

Autostrăzile au fost blocate în 16 state, iar traficul a fost blocat complet în două locuri, conform unui comunicat de la ministerul infrastructurii brazilian.

În dimineața aceasta, poliția braziliană a autostrăzilor (PRF) a raportat 53 de blocaje pe drumurile federale, legate de „evenimente sociale și politice în care au fost implicați șoferi independenți de camion”.

Bolsonaro a scos în stradă marți dimineață, de sărbătoarea națională a țării, zeci de mii de suporteri pentru a-l susține în disputa cu Curtea Supremă a Țării.

Șoferii de camion au mai protestat anul acesta din cauza prețurilor mari la cobustibil. 

”Vorbesc cu șoferii de camion, care sunt aliații noștri, aceste blocaje ne pun în pericol economia.

Produc deficiențe de furnizare, inflație și ne afectează pe toți, dar mai ales pe cei mai săraci dintre noi”,a spus Bolsonaro într-un mesaj audio pe Wharsapp, potrivit Reuters.

Miercuri, blocajele produse de demonstrațiile șoferilor, și care au durat 24 de ore, au dus la probleme serioase pentru statul agricol Mato Grosso dar și pentru Minas Gerais.

Anul viitor, preşedintele de extremă dreaptă, Bolsonaro, va trebui să îl înfrunte în alegerile din octombrie 2022 pe ex-preşedintele de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, iar toate sondajele îi prezic o înfrângere.

Acestea arată că 60% din alegători nu îl vor mai vota, principalele reproșuri fiind gestionarea haotică a crizei pandemice generată de virusul SARS-CoV-2 și tulpinele asociate acestuia.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close