Antena 3 CNN Externe Şoferii de camion din Grecia, în grevă pe termen nelimitat

Şoferii de camion din Grecia, în grevă pe termen nelimitat

Şoferii de camion din Grecia, în grevă pe termen nelimitat
Sursa foto: Foto: france24.com
13 Sep 2010   •   22:14

Grevă pe termen nelimitat în Grecia. Cei care protestează sunt şoferii de camion, nemulţumiţi de planul guvernamental de liberalizare a sectorului transporturilor. Premierul Papandreu a fost întâmpinat, la Salonic, cu proteste faţă de măsurile de austeritate ale guvernului.

Şoferii de camion ameninţă să asedieze, cu vehiculele lor, Parlamentul de la Atena. Tot astăzi sosesc în Grecia delegaţii Uniunii Europene şi ai FMI, pentru a verifica aplicarea planului de austeritate, înaintea eliberării unei noi tranşe din împrumutul de 110 miliarde de euro.

În aceste condiţii, premierul Papandreu s-a declarat încrezător că ţara va îndeplini angajamentele asumate prin acordul de împrumut. El a promis că va continua reformele şi lupta împotriva corupţiei, iar Grecia va ieşi din criză în 2013.

Papandreu s-a confruntat cu proteste mult mai ample la sfârşitul săptămânii, când a prezentat planurile economice ale guvernului pe anul viitor. Un militant de stânga a aruncat chiar un pantof în direcţia primierului. Acesta nu a fost atins şi a refuzat să depună o plângere penală împotriva protestatarului.

Antena 3



×
Subiecte în articol: protest grevă şoferi camion
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close