Antena 3 CNN Externe Şoferii din Franţa, obligaţi să aibă fiole etilotest pentru a se testa singuri

Şoferii din Franţa, obligaţi să aibă fiole etilotest pentru a se testa singuri

Şoferii din Franţa, obligaţi să aibă fiole etilotest pentru a se testa singuri
01 Iul 2012   •   17:15

O măsură controversată îi obligă pe toţi şoferii care circulă pe drumurile din Franţa să aibă în maşini aparate etilotest, informează BBC News online. Astfel, condicătorii auto din Hexagon care simt că depăşesc limita legală a consumului de alcool se pot verifica singuri şi pot renunţa la cursele riscante.
   
Noua lege a intrat în vigoare la 1 iulie, toţi şoferii care circulă prin Franţa fiind obligaţi să aibă asupra lor fiole etilotest. În caz contrar, şoferii riscă amenzi.
   
Noul Guvern francez susţine că în acest fel va fi redus numărul accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool.
   
Reglementarea se aplică şi şoferilor străini care circulă pe drumurile Franţei, dar aceştia au o perioadă de graţie care va expira în noiembrie.
   
Pretextul Guvernului francez este că, prin obligativitatea existenţei fiolelor etilotest, şoferii care suspectează că depăşesc limita consumului de alcool se vor verifica singuri, renunţând să mai conducă. Şoferii care nu se vor dota cu fiole etilotest riscă amenzi de 11 euro.
   
Criticii susţin că noua reglementare, elaborată de fosta Administraţie Nicolas Sarkozy, are rolul de a-i avantaja pe producătorii de aparate etilotest.
   

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close