Antena 3 CNN Externe El este soldatul american care a fost ucis pe frontul din Bahmut în timp ce evacua civilii. Mama lui își amintește ultima dată când au vorbit

El este soldatul american care a fost ucis pe frontul din Bahmut în timp ce evacua civilii. Mama lui își amintește ultima dată când au vorbit

Lupte grele se duc în Ucraina, iar pierderile sunt semnificative de ambele părți. Pe frontul din Bahmut a murit și Cooper Harris Andrews, fost pușcaș marin american, care a luptat alături de forțele ucrainene.

El este soldatul american care a fost ucis pe frontul din Bahmut în timp ce evacua civilii. Mama lui își amintește ultima dată când au vorbit
Sursa foto: Facebook I Johnny Strickland
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   19:58

Un fost pușcaș marin american, Cooper Harris Andrews, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis la periferia orașului Bakhmut la sfârșitul săptămânii trecute.

Descris ca profund fidel ideologiei sale şi antiautoritarist, trupul lui nu a fost încă recuperat din Bahmut, deoarece luptele acolo sunt prea intense.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Andrews a lucrat pentru un grup activist cunoscut sub numele de Comitetul de Rezistență, potrivit declarațiilor lor pe rețelele sociale.

Ei au spus că a fost ucis asistând la evacuarea civililor din oraș.

Citește și: "Contraofensiva pregătită de Ucraina, o tragedie pentru Rusia" | Avertismentul șefului Wagner, Evgheni Prigojin

Andrews a părăsit Cleveland, Ohio în noiembrie și s-a alăturat Legiunii Străine din Ucraina, un grup de luptători străini care ajută armata ucraineană.

Contractul i s-a încheiat în martie, dar el a decis să mai rămână.

Departamentul de Stat al SUA a declarat luni că ar putea "confirma decesul unui cetățean american în Ucraina”, fără a numi persoana respectivă.

"Suntem în legătură cu familia și oferim toată asistența consulară posibilă. Din respect pentru intimitatea familiei în această perioadă dificilă, nu mai avem nimic de adăugat”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Mama lui şi-a amintit ultima oară când au vorbit.

"L-am întrebat pe Cooper pentru că sunt mama lui, dacă există ceva ce aș putea încerca să îi fac rost sau trimite. 

Iar Cooper a spus: "Da, poți să-mi trimiți sos picant și bețișoare".

Cooper Harris Andrews a murit la marginea orașului când un mortar a căzut pe el, în jurul datei de 19 aprilie.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close