Antena 3 CNN Externe Un soldat american a fost ucis în Irak

Un soldat american a fost ucis în Irak

Un soldat american a fost ucis în Irak
03 Mai 2016   •   16:14

Un soldat american a fost ucis marţi în Irak, la nord de Mosul, în timp ce poziţii ale forţelor combatanţilor kurzi peshmerga, pe care acest soldat le consilia, au fost atacate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat citat de AFP. 

'În această dimineaţă, un soldat ce consilia şi ajuta forţele peshmerga a fost ucis de tiruri inamice la nord de Mosul', a declarat Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, precizând că incidentul a avut loc 'la circa 3-5 km în spatele liniei frontului'. 

Nicio informaţie suplimentară nu a fost furnizată deocamdată în ceea ce priveşte victima. 

Un responsabil militar american a precizat că soldatul a fost ucis de un 'tir direct', atunci când membri ai SI 'au străpuns linia frontului la forţele peshmerga'. El a declarat că nu are cunoştinţă că ar exista vreo altă victimă. 

Coaliţia internaţională antijihadistă a anunţat mai devreme că unul dintre soldaţii săi a fost ucis în Irak, fără a preciza naţionalitatea acestuia. 

Înainte de aceasta, secretarul american al apărării, Ashton Carter, aflat în vizită oficială în Germania, a declarat că ar putea fi vorba de un soldat american. 

'Există informaţii potrivit cărora un membru al forţelor americane a fost ucis în Irak, în regiunea Erbil', a declarat Carter, în oraşul Stuttgart. 'Cred că este adevărat, iar gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia' militarului, a subliniat el. 

'După cum a spus secretarul (american pentru apărare) Carter astăzi, această veste tristă ne aminteşte despre pericolele pe care femeile şi bărbaţii noştri în uniformă le înfruntă în fiecare zi în această luptă continuă, pentru a distruge Statul Islamic şi a pune capăt ameninţării pe care o reprezintă acest grup pentru SUA şi pentru restul lumii', a adăugat Cook. 

Mai mult de 4.000 de militari americani sunt prezenţi în Irak, în cadrul coaliţiei antijihadiste şi pentru a consilia şi antrena forţele guvernamentale, însă fără a participa direct la luptele terestre împotriva SI. 

Carter a anunţat recent, în timpul unei vizite la Bagdad, desfăşurarea a circa 200 de soldaţi suplimentari şi de elicoptere de atac, pentru a susţine forţele irakiene în recucerirea Mosul, al doilea oraş ca importanţă din Irak.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Irak statul islamic
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close