Antena 3 CNN Externe Soldat columbian răpit de rebeli, eliberat după 12 ani

Soldat columbian răpit de rebeli, eliberat după 12 ani

Soldat columbian răpit de rebeli, eliberat după 12 ani
Sursa foto: soldat columbian
31 Mar 2010   •   11:11

Sergentul columbian Pablo Emilio Moncayo, răpit de rebelii columbieni FARC acum mai bine de 12 ani, a fost eliberat şi predat Crucii Roşii, a anunţat organizaţia umanitară.
El era programat să fie elibera luni, dar ploaia a împiedicat zborul elicopterului care urma să îl transporte. Rebelii promiseseră şi în urmă cu un an că îl vor elibera pe Moncayo, dar nu au făcut-o.
Gherilele au mai eliberat duminică şi un alt ostatic- Josue Daniel Calvo, care a fost deţinut doar 11 luni.
FARC a eliberat şase ostatici anul trectu, dar a anunţat că Moncayo va fi ultimul eliberat unilateral. De acum, rebelii vor cere ca membrii de gherilă deţinuţi de guvernul columbian să fie schimbaţi cu soldaţii şi poliţiştii încă în captivitate la rebeli, mulţi de peste 10 ani.
Moncayo era unul din cei mai cunoscuţi ostatici FARC în special datorită eforturilor tatălui, care a traversat pe jos Columbia pentru a atrage atenţia presei pentru eliberare fiului său.
Gustavo Guillermo Moncayo Rincon a plecat pe 17 iunie 2007, Ziua tatălui în Columbia, într-o călătorie de 1100 km din oraşul său natal Sandona spre capitala Bogota. Profesorul a devenit cunoscut drept "el caminante por la paz" - "călătorul pentru pace."
Columbia susţine că rebelii au sute de captivi, dar grupul guvernamental Freedom Foundation aprecia numărul celor răpiţi la circa 50, după ?actualizarea datelor?.
Organizaţiile independente anti-răpire acuză guvernul că încearcă să minimalizeze problema pentru a avea avantaje politice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close