Antena 3 CNN Externe Soldat israelian, filmat în timp ce dansează lângă o prizonieră legată la ochi (VIDEO)

Soldat israelian, filmat în timp ce dansează lângă o prizonieră legată la ochi (VIDEO)

Soldat israelian, filmat în timp ce dansează lângă o prizonieră legată la ochi (VIDEO)
05 Oct 2010   •   18:26

Un clip video în care un soldat israelian dansează lângă o femeie legată la ochi, a provocat un răspuns furios al palestinienilor, după ce a apărut peste noapte pe internet, relatează AFP.

Clipul de aproximativ un minut a fost prezentat iniţial luni seară, pe canalul privat israelian Channel 10. El prezintă un soldat care dansează în jurul femeii, pe ritmurile unei melodii arabice ritmate. Femeia este legată la ochi cu o pânză albă şi stă sprijinită de un zid cu mâinile de asemenea legate.

Soldatul poartă ochelari şi se apropie, în paşi de dans, de mai multe ori de femeie, care spune cu un glas scăzut "Allahu Akbar" - ?Dumnezeu este mare?.

Clipul a fost imediat catalogat de autorităţile palestiniene ca ?profund jignitor la adresa demnităţii femeilor?

?Este o ilustrare a mentalităţii bolnave a invadatorilor. Acesta nu este un incident izolat?, a declarat Salam Fayyad, purtător de cuvânt de la biroul primului ministru palestinian.

Armata a condamnat ceea ce se întâmplă în clip şi a declarat că poliţia militară a deschis o anchetă pentru a investiga ceea ce a numit un incident izolat.

?IDF (Israel Defence Forces ? Forţele de Apărre Israeliene) dezaprobă acţini precum cele prezentate în clip. Videoul reprezintă un caz izolat care nu reprezintă în totalitate IDF?, potrivit unui comunicat.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close