Antena 3 Externe Numărul soldaţilor scoşi pe străzile din SUA, acelaşi cu al celor aflați în Irak, Afganistan şi Siria. 5 polițiști au fost împușcați

Numărul soldaţilor scoşi pe străzile din SUA, acelaşi cu al celor aflați în Irak, Afganistan şi Siria. 5 polițiști au fost împușcați

de L.D.    |    03 Iun 2020   •   07:30
Numărul soldaţilor scoşi pe străzile din SUA, acelaşi cu al celor aflați în Irak, Afganistan şi Siria. 5 polițiști au fost împușcați

Luptele de strada iau amploare în America, la mai bine de o săptămână de când au început protestele violente, după uciderea afro-americanului George Floyd.

Cinci polițiști au fost împușcați de protestatari iar alții au fost agresați. 

Protestatarii nu se limitează la violențele împotriva forțelor de ordine. Aceștia devastează orice magazin de lux care le iese în cale. 

Peste 17.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt pregătiţi să sprijine forţele de ordine locale .

Acest număr este aproximativ acelaşi cu cel al trupelor active desfăşurate în Irak, Siria şi Afganistan, cele trei conflicte militare în care SUA este implicată.

De luni, aproape jumătate dintre statele SUA au activat Garda Naţională pentru a răspunde la tulburările civile provocate de protestele violente izbucnite după uciderea lui George Floyd în Minneapolis.

Pe lângă soldaţii scoşi pe străzi ca răspuns la protestele violente din ultimele zile, alţi aproximativ 45.000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a sprijini autorităţile în lupta cu pandemia de Covid-19. Astfel, numărul total al soldaţilor activi în Statele Unite în aceste zile este de 66.700.

×
Subiecte în articol: America proteste

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close