Antena 3 CNN Externe Peste 10.000 de soldați ruși se întorc la baze după exerciții militare în apropierea Ucrainei

Peste 10.000 de soldați ruși se întorc la baze după exerciții militare în apropierea Ucrainei

Peste 10.000 de militari ruși s-au întors la bazele lor permanente după exerciții militare de o lună în apropierea Ucrainei.

Peste 10.000 de soldați ruși se întorc la baze după exerciții militare în apropierea Ucrainei
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    25 Dec 2021   •   12:44

Anunțul a fost făcut de agenția de presă Interfax, citând armata rusă. Exercițiile militare au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, precum și în zonele din sudul Rusiei, Rostov și Kuban.

"S-a încheiat o etapă de coordonare pentru luptă a diviziilor, a echipajelor de luptă și a echipelor de unităţi motorizate. Peste 10.000 de militari vor defila spre dislocarea lor permanentă de pe teritoriul zonei de antrenament", a fost anunțul armatei ruse, scrie Reuters.

Desfășurarea de către Rusia a zeci de mii de soldați în nordul, estul și sudul Ucrainei a alimentat temerile, la Kiev și în capitalele occidentale, că Moscova plănuiește un atac.

Rusia a respins acest scenariu, spunând că are nevoie de angajamente din partea Occidentului, inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu se extinde spre est, spre granițele ruse, pentru că securitatea țării este amenințată de legăturile tot mai strânse ale Ucrainei cu alianța occidentală.

Moscova a mai transmis că își poate desfășura trupele pe teritoriul său după cum crede de cuviință.

Estimările numărului de trupe rusești mutate recent mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000. Un document al serviciilor secrete americane sugerează că numărul ar putea crește până la 175.000.

×
Subiecte în articol: soldati exercitii militare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close