Antena 3 CNN Externe Soldații ucraineni i-au trimis un mesaj președintelui Zelenski de la granița cu Rusia

Soldații ucraineni i-au trimis un mesaj președintelui Zelenski de la granița cu Rusia

Apar noi informații despre soldații ucraineni care au ajuns la granița cu Rusia.

Soldații ucraineni i-au trimis un mesaj președintelui Zelenski de la granița cu Rusia
Sursa foto: Twitter @IAPonomarenko
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2022   •   12:46

Performanța lor a fost consemnată într-o informare difuzată de Ministerul Apărării de la Kiev.

Imagini distribuite pe rețelele sociale arată cum un mic grup de soldați înfige un pilon în culorile drapelului ucrainean într-un punct despre care militarii spun că se află pe frontiera cu Rusia.

Imaginile sunt însoțite de mesajul: "Domnule președinte, am reușit!"

"Avem prima unitate militară ucraineană care își face apariția la frontieră, ca parte a contra-ofensivei la nord-est de Harkov. Ar trebui să ne așteptăm ca Rusia să piardă și zona proeminentă din nordul orașului în zilele următoare", a scris pe contul său de Twitter Illia Ponomarenko, jurnalist al publicației Kyiv Independent.

Potrivit acestuia, responsabilii cu înfigerea masivei borne de hotar în solul de la frontiera comună sunt militari ai batalionului 227 din cadrul Brigăzii 127 de Apărare Teritorială.

În ultimele zile, forțele ucrainene au avansat spre graniță în mai multe sectoare aflate la nord și la est de Harkov, pe măsură ce forțele ruse s-au retras.

Oficialii ucraineni au anunțat încă de săptămâna trecută săptămâna trecută că eliberează localități de la periferia orașului. 

Un soldat ucrainean participant la operațiuni a declarat că rușii s-au retras în grabă, astfel că nu au recurs la binecunoscutul lor obicei de a-și mina fostele poziții.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close