Antena 3 CNN Externe Soldaţii au primit permisiunea SĂ TRAGĂ. "Au început să sape tranşee la frontiera cu Rusia"

Soldaţii au primit permisiunea SĂ TRAGĂ. "Au început să sape tranşee la frontiera cu Rusia"

Soldaţii au primit permisiunea SĂ TRAGĂ. "Au început să sape tranşee la frontiera cu Rusia"
de O.P.    |    19 Mar 2014   •   05:39

Este oficial! Peninsula Crimeea face parte din Federaţia Rusă. Preşedintele Vladimir Putin a spus în faţa celor mai importanţi oameni din ţară că peninsula a fost şi rămâne o parte integrantă a Rusiei.

La scurt timp, a semnat alături de trei lideri din Crimeea Tratatul de Aderare la Federaţia Rusă. Momentul care va rămâne în istorie a fost sărbătorit cu mult fast la Moscova, dar situţia în zonă rămâne una critică.

Militarii ucraineni au fost autorizaţi să folosească armele după ce soldat a murit într-un schimb de focuri cu un membru al "forţelor de autoapărare" proruse.

Acompaniaţi de o fanfară militară, trei soldaţi au defilat cu drapelele Rusiei, Crimeei şi Sevastopolului în sala de gală a palatului Kremlin unde s-a semnat Tratatul de Aderare a Crimeei la Federaţia Rusă.

Cu doar câteva ore înainte, Vladimir Putin a anunţat în faţa celor mai importanţi oameni ai Rusiei, că dă undă verde procedurilor legislative pentru alipirea Crimeei de Rusia.

Anunţul a fost sărbătorit în Piaţa Roşie din Moscova.

În schimb, la Kiev au curs lacrimi.

Preşedintele Ucrainei a avertizat că istoria se repetă şi a amintit de cel de-al Doilea Război Mondial. În acest timp, soldaţii ucraineni au primit permisiunea ministerului Apărării de la Kiev să deschidă focul, cu scopul de a îşi apăra propria viaţă.

Armata ucraineană a mobilizat trupe la graniţa cu Crimeea şi a început să sape tranşee la frontiera cu Rusia. Aceste măsuri au fost luate după ce un soldat ucrainean a murit într-un atac dat de miliţii pro-ruse asupra unei baze militare.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina conflict crimeea
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close