Antena 3 CNN Externe Patru ţări cer Comisiei Europene să plafoneze preţul gazelor naturale | România se alătură acestei solicitări

Patru ţări cer Comisiei Europene să plafoneze preţul gazelor naturale | România se alătură acestei solicitări

Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonare prețului la gaze naturale. Potrivit unui document publicat de jurnaliști din Grecia, plafonul trebuie stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării cu gaze a continentului.

Patru ţări cer Comisiei Europene să plafoneze preţul gazelor naturale | România se alătură acestei solicitări
Sursa foto: Hepta | Sean Gallup / Staff
de Ioana Mircea    |    27 Sep 2022   •   17:04

Scrisoarea celor patru țări către Comisia Europeană vine cu trei zile înainte de consiliul miniștrilor energiei din Uniunea Europeană, ce va avea loc vineri.

Jurnaliștii de la Attems Macedonio News sau ajuns în posesia documentului în care se subliniază că prețul la gaz ar trebui stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării și fluxul liber în Europa.

Unsprezece țări, scriu jurnaliștii eleni, și-au manifestat aprobarea față de această idee. În afară de Grecia, Italia, Belgia și Polonia, România, Malta, dar și alte țări din Uniunea Europeană mai sunt de acord cu această inițiativă.

Plafonul, care a fost solicitat încă de la început de un număr mare de state membre, reprezintă măsura care va contribui la menținerea sub control a presiunii inflației.

Acesta ar trebui aplicat tuturor tranzacțiilor angro și nu ar trebui să fie limitat la importurile din anumite regiuni, așadar se discută despre o plafonare la nivelul întregului bloc comunitar.

Discuțiile cu privire la această solicitare sunt în acest moment în desfășurare.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana plafonare pret
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close