Antena 3 CNN Externe Şomajul, subiectul unei întrevederi a Papei Francisc cu preşedintele Comisiei Europene

Şomajul, subiectul unei întrevederi a Papei Francisc cu preşedintele Comisiei Europene

Şomajul, subiectul unei întrevederi a Papei Francisc cu preşedintele Comisiei Europene
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Iun 2013   •   16:39
Papa Francisc a avut sâmbătă o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cu care a dezbătut criza economică şi problema 'foarte gravă' a şomajului, mai ales în rândul tinerilor, a informat Vaticanul, într-un comunicat, citat sâmbătă de agenţia EFE, conform Mediafax.
 
Suveranul Pontif şi preşedintele Comisiei Europene au avut o discuţie privată timp de 15 minute, într-un climat de cordialitate, ocazie cu care au făcut un schimb util de opinii privind situaţia internaţională, cu accent pe criza economică ce se prelungeşte şi care are consecinţe grave asupra ocupării locurilor de muncă mai ales pentru tineri şi asupra vieţii de familie', notează comunicatul. 
 
Papa Francisc şi şeful executivului european au analizat şi 'contribuţia pozitivă pe care Biserica Catolică o poate oferi în actuala conjunctură a bunăstării materiale şi spirituale a Europei'. 
 
Papa şi Barroso au pledat de asemenea pentru promovarea drepturilor omului, mai ales în materie de 'libertate religioasă şi apărare a minorităţilor creştine din lume'. Întâlnirea cu Durao Barroso s-a desfăşurat în biblioteca privată a papei, în Palatul Apostolic.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close