Antena 3 Externe Sonda spaţială Messenger de la NASA a ajuns pe orbita planetei Mercur

Sonda spaţială Messenger de la NASA a ajuns pe orbita planetei Mercur

18 Mar 2011   •   12:00
Sonda spaţială Messenger de la NASA a ajuns pe orbita planetei Mercur
Sursa foto: NASA

Sonda spaţială Messenger de la NASA a devenit prima navă spaţială care orbitează cea mai apropiată planetă de Soare. Confirmarea intrării sondei pe orbita planetei Mercur a venit joi seara, informează CNN.

"Sosirea pe orbita planetei Mercur este cea mai mare realizare de la lansarea Messenger de acum şase ani şi jumătate. Este rodul unei munci imense pe partea de navigare, ghidaj şi control a echipei care a condus această navă spaţială timp de 7,9 miliarde de kilometri", a declarat Peter Bendini, managerul de proiect al Messenger, de la Laboratorul de Fizică Aplicată de la Universitatea John Hopkins.

Agenţia spaţială speră să primească primele poze de la sonda Messenger la sfârşitul lunii martie. Prima fază de studiu a misiunii este programată pentru 4 aprilie.

"În ciuda apropierii de Pământ, planeta Mercur a fost zeci de ani neexplorată. Pentru prima oară în istorie, un observator ştiinţific se află pe orbita celei mai apropiate planete de Soare din sistemul nostru solar. Secretele planetei Mercur sunt pe cale să fie dezvăluite", a declarat Sean Solomon, unul dintre cercetători.

 

×
Subiecte în articol: sonda spatiala NASA Mercur
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close