Antena 3 CNN Externe Sondaj: 59% dintre americani l-ar vota pe Obama pentru un al doilea mandat

Sondaj: 59% dintre americani l-ar vota pe Obama pentru un al doilea mandat

Sondaj: 59% dintre americani l-ar vota pe Obama pentru un al doilea mandat
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Mai 2011   •   18:29

Un sondaj realizat de "The George Washington University/ Universitatea George Washibngton" pentru publicaţia online Politico, arată că 59% dintre americani l-ar vota "cu siguranţă" pe preşedintele Barack Obama pentru un al doilea mandat.

Cu toate acestea, 57% dintre cei 1.000 de cetăţeni intervievaţi nu sunt de acord cu felul în care Obama administreză economia Statelor Unite, dar admiră performanţele politice şi militare ale acestuia. De asemenea, 72% dintre participanţii la sondaj îl apreciază personal pe liderul american, în timp ce doar 52% îi admiră munca de până acum.

Deşi preşedintele Obama a câştigat enorm în ochii alegătorilor odată cu uciderea lui Osama bin Laden, 82% dintre aceştia spun că "acest lucru nu aduce nici o schimbare în voturile lor", întrucât problema cea mai importantă cu care se confruntă America este de natură economică şi nu militară sau "teroristă".

Obama înregistrează cele mai bune rezultate din istoria SUA în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului:  72% dintre respondenţi afirmă că au încredere în el pe această temă, iar 61% aprobă felul în care gestionează situaţia în Afganistan, asta însemnând o creştere de 17 puncte în raport cu ianuarie.



×
Subiecte în articol: Obama Barack Obama sondaj
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close