Sondaj: Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia

26 Iun 2010   •   10:42
Sondaj: Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din PoloniaCandidatul liberal Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în Polonia la 4 iulie cu 53% din voturi în faţa rivalului său, conservatorul Jaroslaw Kaczynski, care ar obţine numai 42%, potrivit unui sondaj citat de AFP.
Potrivit sondajului realizat joi de institutul Gfk Polonia, pe un eşantion format din 1.000 de persoane, pentru cotidianul conservator Rzeczpospolita şi publicat sâmbătă, 5% dintre persoanele intervievate s-au declarat indecise. Rata de participare ar fi de 48%.
În primul tur, duminică, Bronislaw Komorowski a obţinut 41,22% din voturi, iar rivalul său, Kaczynski, s-a clasat al doilea, cu 36,74%, în faţa candidatului de stânga, social-democratul Grzegorz Napieralski, care a creat o surpriză, câştigând 13,7 la sută din voturi. Alegătorii acestuia vor înclina balanţa, la 4 iulie, în favoarea unuia dintre candidaţi dar pentru moment Napieralski nu le-a recomandat să voteze cu vreunul dintre ei.
Alegerile prezidenţiale din Polonia sunt organizate după decesul preşedintelui Lech Kaczynski, fratele geamăn al lui Jaroslaw Kaczynski, într-un accident de avion, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk în Rusia.

Duminică seara, cei doi candidaţi vor participa la o primă dezbatere televizată.


Antena3.ro

x close