Antena 3 CNN Externe Sondaj: Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia

Sondaj: Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia

Sondaj: Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Polonia
26 Iun 2010   •   10:42



Candidatul liberal Bronislaw Komorowski ar putea câştiga al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în Polonia la 4 iulie cu 53% din voturi în faţa rivalului său, conservatorul Jaroslaw Kaczynski, care ar obţine numai 42%, potrivit unui sondaj citat de AFP.
Potrivit sondajului realizat joi de institutul Gfk Polonia, pe un eşantion format din 1.000 de persoane, pentru cotidianul conservator Rzeczpospolita şi publicat sâmbătă, 5% dintre persoanele intervievate s-au declarat indecise. Rata de participare ar fi de 48%.
În primul tur, duminică, Bronislaw Komorowski a obţinut 41,22% din voturi, iar rivalul său, Kaczynski, s-a clasat al doilea, cu 36,74%, în faţa candidatului de stânga, social-democratul Grzegorz Napieralski, care a creat o surpriză, câştigând 13,7 la sută din voturi. Alegătorii acestuia vor înclina balanţa, la 4 iulie, în favoarea unuia dintre candidaţi dar pentru moment Napieralski nu le-a recomandat să voteze cu vreunul dintre ei.
Alegerile prezidenţiale din Polonia sunt organizate după decesul preşedintelui Lech Kaczynski, fratele geamăn al lui Jaroslaw Kaczynski, într-un accident de avion, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk în Rusia.

Duminică seara, cei doi candidaţi vor participa la o primă dezbatere televizată.


Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close