Sondaj de opinie: Francezii şi germanii nu vor Ucraina în UE

de G.C.P    |    17 Mar 2014   •   17:23
Sondaj de opinie: Francezii şi germanii nu vor Ucraina în UE

Institutul francez de Opinie Publică (Institut français d'opinion publique - IFOP) a efectuat un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor din Franţa şi Germania pentru a clarifica atitudinea locuitorilor din cele mai mari ţări europene faţă de perspectiva unei eventuale aderări a Ucrainei la UE.

Potrivit ziarului francez Le Figaro, cel care a comandat acest studiu social, rezultatele  au sugerat că majoritatea germanilor şi francezilor sunt sceptici faţă de ideea de integrare a Ucrainei în spaţiul european comun şi faţă de perspectiva unui sprijin financiar acordat Kievului.

Ideea aderării Ucrainei la UE este respinsă de 71% dintre francezi şi numai 29% au o atitudine favorabilă faţă de aceasta. În plus, 64% dintre respondenţii din Franţa nu vor ca ţara lor să ajute economia ucraineană aflată la un pas de colaps.

În Germania, 43% dintre cei intervievaţi au spus că sunt de acord cu un ajutor economic acordat Kievului , iar 57% s-au declarat ferm împotriva unei astfel de iniţiative.
Nemţii nu văd cu ochi buni integrarea europeană a Ucrainei, ea  fiind încuviinţată de 38% din respondenţi, în timp ce 62% dintre aceştia s-au pronunţat împotrivă.

Alegeri 2020
Parteneri
x close