Antena 3 Externe Sondaj. Peste jumătate din britanici nu ştiu unde este poziţionată inima

Sondaj. Peste jumătate din britanici nu ştiu unde este poziţionată inima

12 Iun 2009   •   16:04
Sondaj. Peste jumătate din britanici nu ştiu unde este poziţionată inima Inima

Britanicii nu se prea dau în vânt după anatomie. Mai mult, aceştia au probleme chiar când este vorba despre informaţii de bază în ceea ce priveşte corpul uman, cum ar fi localizarea organelor. O echipă de la Colegiul King's din Londra a demonstrat că nivelul cunoştinţelor britanicilor în acest domeniu nu au evoluat deloc de la ultimul studiu, efectuat acum 40 de ani.

Mai puţin de jumătate din cei 700 de oameni care au participat la sondaj au reuşit să identifice corect poziţia inimii şi sub o treime dintre aceştia ştiau unde se află plămânii. Totuşi, 85% dintre cei intervievaţi au indicat corect locul în care se găsesc intestinele.

Rezultatele testului provoacă îngrijorare în mediile de specialitate, deoarece lipsa de informaţie ar putea uneori îngreuna procesul de îngrijire a pacienţilor, informează BBC

Cercetătorii au rugat peste 700 de persoane să vizualizeze imagini în care era reprezentat conturul corpului uman şi să identifice care dintre zonele umbrite corespund unui anumit organ. Cei intervievaţi erau atât oameni sănătoşi, cât şi persoane care sufereau de diverse afecţiuni. Uimitor este faptul că peste jumătate din cei care au declarat că au probleme renale nu au reuşit să identifice corect poziţionarea rinichilor.

Cercetătorii au comparat datele obţinute, cu acelea ale unui sondaj similar efectuat în 1970. "Am crezut că îmbunătăţirea nivelului educaţional din din ultimele decenii, asociată cu creşterea interesului media pentru medicină şi subiectele legate de sănătate şi accesul la internet ca sursă de informaţie medicală au condus la o creştere a nivelului de cunoştinţe anatomice ale pacienţilor", a declarat coordonatorul proiectului, John Weinman. "După cum se dovedeşte, nu a existat nici o îmbunătăţire semnificativă în aceşti ani", a concluzionat el.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close