Antena 3 CNN Externe SONDAJ: Vladimir Putin ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, cu 52 la sută din voturi

SONDAJ: Vladimir Putin ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, cu 52 la sută din voturi

SONDAJ: Vladimir Putin ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur, cu 52 la sută din voturi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Ian 2012   •   09:43

Premierul rus, Vladimir Putin, îşi continuă creşterea în sondaje şi ar câştiga alegerile prezidenţiale de la 4 martie din primul tur, cu 52 la sută din voturi, potrivit unui sondaj publicat vineri, transmite AFP.
   
În cadrul unei anchete precedente a institutului Vtsiom, publicată vinerea trecută, şeful Guvernului era creditat cu 48 la sută din intenţiile de vot.
   
Însă, conform ultimului sondaj, realizat la 14 ianuarie pe un eşantion reprezentativ de 1.600 de persoane, Putin i-ar învinge din primul tur pe liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov (11 la sută), şi pe ultranaţionalistul Vladimir Jirinivski (9 la sută), dacă scrutinul ar avea loc duminică.
   
Regimul lui Putin, candidat pentru un al treilea mandat la Kremlin după cele exercitate în perioada 2000-2008, este confruntat cu o vastă mişcare de contestare, care a fost declanşată în urma alegerilor legislative de la 4 decembrie, câştigate de partidul de guvernământ Rusia Unită şi marcate de fraude potrivit observatorilor şi opoziţiei.

La 10 decembrie, zeci de mii de persoane au participat la un miting al opoziţiei, o mobilizare excepţională pentru Rusia.

La 24 decembrie, între 70.000 şi 100.000 de persoane au manifestat la Moscova pentru a cere anularea legislativelor şi o "Rusie fără Putin".
   
O nouă manifestaţie de amploare a opoziţiei este prevăzută la 4 februarie în capitala rusă.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close