Sony concediază 10.000 de angajaţi în încercarea de a reveni pe profit după patru ani de pierderi

de A.M.P    |    09 Apr 2012   •   10:16
Sony concediază 10.000 de angajaţi în încercarea de a reveni pe profit după patru ani de pierderi Foto: businesssearch.dnb.com
Sony va concedia 10.000 de angajaţi, reprezentând aproximativ 6% din personalul la nivel mondial, potrivit cotidianului de afaceri Nikkei. Concedierile vin în încercarea noului director general Kazuo Hirai de a reduce gigantul japonez pe profit după patru ani de pierderi, transmite Reuters.
   
Concedierile de la Sony se adaugă listei de măsuri luate de marile companii japoneze, de la NEC şi Sumco la Daiwa Securities, pentru reducerea costurilor şi regivorarea afacerilor.
   
Sony a mai anunţat concedieri în masă în luna decembrie a anului 2008, când 16.000 de angajaţi au părăsit compania din cauza efectelor crizei financiare mondiale asupra cererii de electronice.
   
Grupul nu a mai reuşit însă să facă profit din 2008.
   
Potrivit celor mai recente date, Sony are peste 168.000 de angajaţi.
   
Compania estimează că a încheiat anul fiscal 2011-2012, finalizat pe 30 martie, cu o pierdere de 220 miliarde yeni (2,7 miliarde de dolari). Astfel, pierderile grupului din ultimii patru ani fiscali se ridică la 617,9 miliarde yeni, echivalentul a 7,58 miliarde de dolari la cursul de schimb actual.
   
Kazuo Hirai, care a preluat oficial poziţia de director general pe 1 aprilie, înlocuindu-l pe Howard Stringer, supraveghează direct divizia de televizoare a Sony şi a pregătit un plan de reorganizare a structurii gigantului japonez, cu afaceri în domeniile electronicelor de consum, media, muzică şi divertisment, telecomunicaţii şi distribuţie digitală.
   
Cotidianul Nikkei a adăuat că Sony ar putea cere celor şapte directori generali care au administrat compania în anul fiscal încheiat în martie, inclusiv Stringer, să returneze bonusurile.
   

   

   

Parteneri
x close