Antena 3 CNN Externe Şopârlele Tokay Gecko, în pericol de dispariţie din cauza unor zvonuri apărute pe Internet

Şopârlele Tokay Gecko, în pericol de dispariţie din cauza unor zvonuri apărute pe Internet

Şopârlele Tokay Gecko, în pericol de dispariţie din cauza unor zvonuri apărute pe Internet
Sursa foto: Foto: richard-seaman.com
de N.B.    |    16 Noi 2011   •   13:03

O specie de şopârle din Asia este în pericol de dispariţie, după ce zvonurile că ar reprezenta un remediu miraculos pentru SIDA au condus la explozia traficului ilegal cu aceste reptile, informează Associated Press.

Şopârla Tokay Gecko a devenit una dintre cele mai căutate specii de şopârle de pe piaţa neagră a traficanţilor de animale după ce mai multe bloguri, publicaţii sau chiar negustori de animale au răspândit zvonuri conform cărora consumarea limbii şi a altor organe interne ale reptilei ar reprezenta un remediu miraculos pentru lupta împotriva virusului HIV.

Organizaţia care monitorizează comercializarea animalelor vii din sud-estul Asiei, TRAFFIC, avertizează că şopârlele nu au niciun fel de proprietăţi benefice pentru sănătate. Mai mult, guvernul filipinez a anunţat că folosirea şopârlelor gecko pentru tratarea SIDA sau pentru impotenţă ar avea chiar efecte dăunătoare.

"Suntem alarmaţi de creşterea ritmului în care sunt vândute aceste animale. Dacă traficul va continua în acest mod, este foarte posibil ca populaţia de tokay gecko să nu îşi mai revină" au declarat reprezentanţii TRAFFIC.

Şopârlele gecko, foarte populare în Asia pe post de animale de casă, au fost folosite, în mod tradiţional pentru tratarea diabetului, astmului, bolilor de piele sau chiar a cancerului.



×
Subiecte în articol: SIDA HIV tratament
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close