Antena 3 Externe Sosia lui Mahmoud Ahmadinejad n-a mai avut voie să joace în filme

Sosia lui Mahmoud Ahmadinejad n-a mai avut voie să joace în filme

de G.C.P    |    30 Ian 2014   •   15:03
Sosia lui Mahmoud Ahmadinejad n-a mai avut voie să joace în filme

Mahmoud Basiri este un actor de comedie, foarte popular în Iran şi spune că nu a putut obţine niciun rol cinematografic din cauza asemănării sale cu fostul preşedinte al republicii islamice, Mahmoud Ahmadinejad.

După ce Ahmadinejad a ajuns la putere, lui  Basiri i s-a interzis să participe la orice proiect cinematografic fără o permisiune specială. Mai mult decât atât, fotografiile de pe panorile stradale de publicitate au fost şi ele urgent îndepărtate.
Actorul a aflat de acest lucru atunci când a început să primească diverse apeluri telefonice de la mai mulţi avocaţi, care se interesau dacă doreşte să combată în instanţă decizia de cenzurare.

Recent, lui Basiri i s-a oferit un rol în distribuţia unui film, care indirect amintea de fostul preşedinte iranian. În ciuda faptului că cenzura aplicată îi fusese ridicată, actorul a respins propunerea, el fiind de părere că producătorii ar trebui să ceară mai întâi acordul lui Ahmadinejad.

×
Subiecte în articol: iran, teheran mahmoud ahmadinejad
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close