Antena 3 CNN Externe Doi soţi au fost lăsaţi în mijlocul oceanului de o companie de turism din Hawaii, în luna de miere

Doi soţi au fost lăsaţi în mijlocul oceanului de o companie de turism din Hawaii, în luna de miere

Doi tineri căsătoriți au fost la un pas de moarte în luna de miere din Hawaii. Totul, din cauza unei companii de turism.

Doi soţi au fost lăsaţi în mijlocul oceanului de o companie de turism din Hawaii, în luna de miere
Sursa foto: Gettyimages | ampueroleonardo
de Ioana Mircea    |    06 Mar 2023   •   12:03

Un cuplu căsătorit din California a dat în judecată o companie de turism din Hawaii. Cei doi soţi cer despăgubiri de 5 milioane de dolari după ce aceștia au fost abandonați în ocean în timpul unei sesiuni de scufundări, în luna de miere petrecută în Hawaii.

Elizabeth Webster și Alexander Burckle erau în luna de miere în Hawaii în septembrie 2021, în momentul în care au rezervat un tur de scufundări la Lanai, o mică insulă aproape de Maui, cu compania de turism Sail Maui.

Potrivit plângerii, după ce nava a ajuns la locul de scufundări, căpitanul a spus grupului că vor avea la dispoziție o oră pentru a explora oceanul, înainte de a se muta în altă locație. Elizabeth și Alexander au spus în proces că nu li s-a dat niciun sfat cu privire la cum să se întoarcă la barcă sau ce să facă în mod explicit în caz de urgență.

Citeşte şi: Orașele din România care vor avea zbor direct către Litoral. Românii vor ajunge de 16 ori mai rapid

După ce barca a plecat fără ei, cei doi au continuat să înoate și să gesticuleze că au nevoie de ajutor, însă nu au făcut decât să ajungă în ape adânci și turbulente. Ulterior Elizabeth Webster și Alexander Burckle au ajuns pe malul insulei Lanai „obosiți și deshidratați”.

Webster a scris „HELP” și „SOS” în nisip, dar nicio barcă nu a venit în ajutor. În cele din urmă, localnicii i-au găsit, le-au permis să le folosească telefoanele și le-au dat apă, conform plângerii. Când Webster a sunat reprezentanți companiei de turism Sail Maui, se pare că încă nu observaseră că cineva a dispărut din turneu. Cuplul solicită acum despăgubiri pentru daune generale pentru suferință emoțională.

Reprezentanții Sail Maui susțin că membrii echipajului au efectuat trei numărări de personal, dar alți pasageri au făcut ulterior declarații spunând că oamenii nu au fost obligați să stea sau să rămână nemișcați pentru apel nominal, potrivit insider.com.

×
Subiecte în articol: hawaii
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close