Antena 3 CNN Externe Soţia lui Ahmadinejad: ONU promovează afaceri ilicite

Soţia lui Ahmadinejad: ONU promovează afaceri ilicite

Soţia lui Ahmadinejad: ONU promovează afaceri ilicite
Sursa foto: ahmadinejad sotie
29 Apr 2010   •   10:44

Soţia preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad a acuzat statele occidentale că folosesc Naţiunile Unite pentru a promova afaceri ilicite, transmite agenţia oficială IRNA .
"Occidentalii exploatează structura Naţiunilor Unite pentru a promova afaceri ilicite," declara Azam-ol-Sadat Farahi la o conferinţă a intelectualelor musulmane.
"Familia, care este principalul stâlp al fiecărei societăţi, s-a prăbuşit în Occidente şi ei încearcă să îşi extindă problemele lor în lumea islamică prin răspândirea unor planuri decadente .
Occidentalii îşi urmăresc propriile planuri necurate sub numele dezvoltării şi înlăturării discriminării sociale" .
Linia dură a politicienilor din Iran sunt critici dur ai culturii occidentale şi feminismului, iar de la venirea la putere a lui Ahmadinejad in 2005, guvernul său a căutat să încurajeze femeile să rămână la rolurile rol tradiţionale de mame şi soţii.
Iran a refuzat să se alăture convenţiei de Eliminare a Tuturor Formelor de Discriminare contra Femeilor, în pofida unor tentative ale unui parlamente reformist în anii 2000-2004.
Conservatorii cred că tratatul este în conflict cu legea şi învăţăturile islamice.
Activiştii pentru drepturile femeilor au făcut campanii pentru un statul egal cu bărbaţii în Iran, dar s-au confruntat cu presiuni şi intimidări în ultimii ani, iar mulţi din ei au fost închişi ăentru că au încercat să schimbe legea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mahmoud ahmadinejad republica islamica
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close