Antena 3 CNN Externe Soţia lui Yasser Arafat susţine că fostul lider palestinian a fost otrăvit cu supă

Soţia lui Yasser Arafat susţine că fostul lider palestinian a fost otrăvit cu supă

Soţia lui Yasser Arafat susţine că fostul lider palestinian a fost otrăvit cu supă
de M.T.    |    19 Noi 2013   •   12:28

Yasser Arafat ar fi fost otrăvit cu supă de către unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, susţine Suha Arafat, văduva fondatorului şi primului preşedinte al Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), într-un interviu acordat postului egiptean de televiziune DreamTV, potrivit Agerpres.

„Otrava a fost turnată în supă. Când Abu Ammar (numele de luptător al lui Arafat - n.r.) a înghiţit prima lingură, el s-a ridicat brusc în picioare, de parcă ar fi fost electrocutat. A aruncat lingura pe masă şi a fugit la baie”, a afirmat Suha Arafat.

Întâmplarea ar fi avut loc în data de 12 octombrie 2004, cu o lună înainte ca Yasser Arafat să moară într-un spital din Paris.

Văduva fostului lider palestinian nu a menţionat vreun nume care s-ar putea afla în spatele otrăvirii lui Arafat, dar crede că otrava putea fi turnată în supă doar de către o persoană „foarte apropiată” soţului ei.

Spre deosebire de oficialii palestinieni, ea s-a abţinut de la acuzaţii la adresa Israelului, care neagă orice implicare în moartea lui Yasser Arafat.

Suha Arafat este cea care a cerut exhumarea liderului palestinian, pentru ca rămăşiţele sale pământeşti să fie supuse unei examinări care să îndepărteze orice suspiciune privind cauzele morţii liderului palestinian.

În urma cercetărilor de laborator, o echipă de experţi elveţieni a detectat un conţinut ridicat de poloniu radioactiv 210 în probele prelevate.

Rezultatele anchetei au determinat autorităţile palestiniene să afirme că moartea lui Arafat a avut un „caracter nenatural”.

De asemenea, cu două săptămâni în urmă, oficialii palestinieni au afirmat că o echipe de experţi ruşi şi elveţieni a examinat rămăşiţele pământeşti ale lui Arafat şi a detectat o cantitate mare de poloniu radioactiv în probele prelevate.

Într-un interviu acordat luni AFP, actualul preşedinte al ANP, Mahmud Abbas, a cerut o anchetă internaţională pentru elucidarea circumstanţelor morţii lui Arafat.

×
Subiecte în articol: Yasser Arafat
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close