Antena 3 CNN Externe Soţia preşedintelui Vladimir Putin a dispărut din nou

Soţia preşedintelui Vladimir Putin a dispărut din nou

Soţia preşedintelui Vladimir Putin a dispărut din nou
14 Ian 2013   •   16:00

Presa occidentală este din nou interesată de prima doamnă a Rusiei.

Ludmila Putina, soţia preşedintelui rus Vladimir Putin, a devenit în ultimul timp, "mai puţin vizibilă". Acest fapt a dat naştere unor zvonuri, însă, în mare parte, este perceput cu indiferenţă, scrie publicaţia The Daily Beast.

Aniversarea de 55 de ani a Ludmilei Putina, din acest an, a trecut neobservată: nici manifestaţii stradale, nici concerte memorabile, nici focuri de artificii, iar în presa centrală nu s-a pomenit nici măcar un cuvânt. Nici chiar pe Internet ruşii nu au pomenit despre Putina.

De menţionat însă că majoritatea ruşilor, nu se interesează de soţiile liderilor lor, iar doamnele de la Kremlin rareori tind să apară în public alături de soţi. Chiar şi aşa, soţia lui Putin întotdeauna a fost un personaj oarecum invizibil, se menţionează în articol. Apariţia ei în public nu a fost niciodată una memorabilă. Ultimele imagini oficiale, ale cuplului prezidenţial, au fost realizate în primăvara anului 2012.

În ziua de naştere din acest an a Ludmilei Putina, toată lumea a văzut cum soţul ei îl îmbrăţişează pe actorul francez, Gerard Depardieu, care a venit să primească paşaportul rusesc, la reşedinţa prezidenţială de pe malul Mării Negre. Prima doamnă a lipsit cu desăvârşire din imagini, dar acest fapt nu a stârnit reacţii publice contradictorii.

De ziua de naştere a Ludmilei, preşedintele Putin schia împreună cu premierul Dmitri Medvedev, aşa cum nota Saha News.

"Este o caracteristică specifică lui Putin. Din motive necunoscute, el preferă să sărbătorească Crăciunul undeva la o bisericuţă din provincie, în loc să stea alături de soţie, avînd în vedere că e ziua ei de naştere", a precizat expertul în religie, Geraldine Feighen.

Pentru comentatorii ruşi, această discreţie nu lasă loc de interpretări. Ei s-au obişnuit cu ideea că Rusia poate funcţiona perfect şi fără prima doamnă.

"Ruşii preferă ca tatăl naţiunii să fie celibatar”, a menţionat fostul consilier al lui Putin, Serghei Markov. Potrivit lui Markov, până în anul 2008, când Ludmila Putina a apărut în public, ea "în mod evident incomoda preşedintele şi părea o povară".

Unde locuieşte acum prima doamnă nu se cunoaşte. Unele surse susţin că Ludmila Putina se află într-o mănăstire de lîngă Pskov, potrivit altor informaţii, la o vilă din regiunea Moscova, în Sankt-Petersburg sau chiar în Paris. Însă niciunul dintre aceste zvonuri nu s-a confirmat. La recepţia de Revelion, organizată la Kremlin pe 28 decembrie, Ludmila Putina a fost văzută la aceeaşi masă cu patriarhul Kirill şi soţia premierului Dmitry Medvedev, Svetlana Medvedeva.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close