Antena 3 CNN Externe Soţia prinţului moştenitor al Thailandei renunţă la titlul său regal

Soţia prinţului moştenitor al Thailandei renunţă la titlul său regal

Soţia prinţului moştenitor al Thailandei renunţă la titlul său regal
Sursa foto: Foto: novinite.com
13 Dec 2014   •   10:46

Soţia prinţului moştenitor al Thailandei, prinţesa Srirasmi, a renunţat la titlul său regal, a anunţat sâmbătă la Bangkok palatul regal, prima confirmare a dizgraţiei sale după arestarea mai multor rude implicate într-un scandal de corupţie, scrie AFP.

"Regele a dat autorizaţia să se anunţe că prinţesa Srirasmi, soţia prinţului moștenitor al coroanei Maha Vajiralongkorn, a făcut cunoscut într-un document scris că renunţță la statutul său regal", a informat palatul regal într-un comunicat.

Prinţesa Srirasmi s-a căsătorit cu prinţul Maha Vajiralongkorn în anul 2001. Ei au un fiu considerat ca bine plasat pentru a-i succede bunicului şi tatălui său pe tron.

De mai multe săptămâni, soarta prinţesei a făcut obiectul unor zvonuri insistente în Thailanda după izbucnirea unui vast scandal de corupţie în care principali suspecţi au legături de rudenie cu ea.

Pe 1 decembrie, poliţia a confirmat că 19 persoane au fost arestate în cadrul acestui scandal. Suspecţții sunt acuzaţți că au pretins sume de bani pe scară largă, subliniind calitatea lor de reprezentanţi ai familiei regale.

Legăturile de rudenie dintre prinţesă şi principalii suspecţi, printre care un responsabil cu rang înalt din cadrul poliţiei şi mai mulţi ofiţeri de armată, nu au fost niciodată menţionate explicit în mass-media internaţionale, care practică autocenzura în privinţa familiei regale, legea care pedepseşte crima de lezmaiestate în Thailanda fiind una din cele mai severe din lume.

La începutul lunii, prinţul moştenitor le-a interzis rudelor soţiei sale să utilizeze numele lor regal ce le-a fost atribuit după căsătoria lor: Akkharapongpricha.

Cel puţin trei rude ale prinţesei care purtau acest nume onorific au fost arestate în cadrul scandalului de corupţie.

Prinţesa a fost văzută ultima dată în public pe 6 decembrie, atunci când a prezidat ziua aniversară a asociaţiei sale consacrate copiilor, potrivit AFP.
 

×
Subiecte în articol: Thailanda
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close