Antena 3 CNN Externe Soţia româncă a teroristului de la Stockholm neagă că ar fi cunoscut planurile bărbatului ei

Soţia româncă a teroristului de la Stockholm neagă că ar fi cunoscut planurile bărbatului ei

Soţia româncă a teroristului de la Stockholm neagă că ar fi cunoscut planurile bărbatului ei
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
03 Ian 2011   •   09:15

Soţia româncă a teroristului de la Stockholm a vorbit într-un interviu pentru "News of the World" despre soţul său şi comportamentul acestuia înainte de atentat. Femeia spune că dacă i-ar fi ştiut planurile l-ar fi oprit.

Românca îl descrie pe soţul său ca pe un musulman normal, care nu dădea semne de radicalizare. A plecat de acasă cu câteva săptămâni înaintea atacului şi a spus familiei că merge în Suedia, ca să-şi viziteze nişte rude.

În realitate, se pregătea să comită un atentat. Pe 11 decembrie, Taimour Abdulwahab s-a aruncat în aer pe o stradă aglomerată din Stockholm. A murit pe loc şi a rănit doi trecători.

Înainte de a-şi detona încărcătura explozibilă, el i-a trimis nevestei un mesaj de adio. Era un fişier Mp3, aşa că Mona nu l-a deschis imeadiat.. Credea că e un cântec. Abia după ce a văzut atacul la televizor, tânăra a ascultat înregistrarea şi a rămas înmărmurită.

Taimour îşi cerea iertare pentru că i-a ascuns soţiei planurile sinucigaşe. Mona Thwany spune că l-ar fi oprit, dacă ar fi ştiut ce avea de gând să facă

Românca afirmă că, până la producerea atentatului, soţul ei părea perfect normal. Nimic din comportamentul lui nu a pus-o pe gânduri.

Abia acum, românca spune că îşi dă seama că soţul ei se schimbase. Se distanţase tot mai mult de prieteni, nu vorbea cu ea aproape deloc şi îşi petrecea mai tot timpul pe internet.

 

×
Subiecte în articol: Stockholm terorist sotie romanca
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close