Antena 3 CNN Externe Peste 31 milioane de dolari şi euro! Atât avea în valize soția unui politician ucrainean, prinsă de vameşi, în Ungaria

Peste 31 milioane de dolari şi euro! Atât avea în valize soția unui politician ucrainean, prinsă de vameşi, în Ungaria

Soția refugiată a unui politician ucrainean a plecat din ţară cu aproape 29 de milioane de dolari și un milion şi jumătate de euro. Bancnotele erau puse în mai multe valize şi trecuseră fără probleme de vameşii din Ucraina, numai că în Ungaria a fost luată la întrebări.

Peste 31 milioane de dolari şi euro! Atât avea în valize soția unui politician ucrainean, prinsă de vameşi, în Ungaria
de Alexandra Dima    |    21 Mar 2022   •   10:58

Anastasia Kotvițkaia, soția fostului deputat şi om de afaceri Igor Kotvițki, a plecat din Ucraina cu o adevărată avere, transmite site-ului 24tv.ua. Dezvăluirea a fost făcută de Serghei Lușcenko, fost jurnalist și politician, care a publicat pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani găsite de vameşii unguri. 

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată în Ungaria, condusă de un cetățean ungar. Grănicerii maghiari au fost însă pe fază şi au găsit banii. Ei au pus-o pe Anastasia Kotvițkaia să declare întreaga sumă. În acest caz procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

Igor Kotvițki este considerat mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție, care a fost ani de zile ministru de interne, până în vara anului trecut, când și-ar fi dat demisia la cererea președintelui Zelenski.

În presa ucraineană circulă de mai mult timp informații că sume mari de bani sunt scoase clandestin din țară, cu ajutorul unor grăniceri corupți, care primesc mită. 

În urmă cu o săptămână şi vameşii români din Albiţa au descoperit doi soţi ucraineni care încercau să intre cu peste 1,6 milioane de dolari cash, bijuterii și ceasuri, pe care nu le declaraseră legal.

Şi traficanţii de ţigări din nordul ţării s-au reorientat spre trecerea ilegală a graniţei a bărbaţilor ucraineni care nu au voie, în mod legal, să părăsească ţara. Potrivit autorităților ucrainene, indivizii le cer, de obicei, fugarilor între 500 și 3.000 de euro de persoană.

 

 

,

 

×
Subiecte în articol: Ungaria Ucraina refugiati
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close