Antena 3 CNN Externe SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa o sondă pe satelitul Europa, una dintre lunile lui Jupiter

SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa o sondă pe satelitul Europa, una dintre lunile lui Jupiter

SpaceX a primit un contract în valoare de 178 milioane de dolari, pentru prima misiune NASA de căutare a vieții pe satelitul Europa, una dintre lunile lui Jupiter.

SpaceX, compania lui Elon Musk, va lansa o sondă pe satelitul Europa, una dintre lunile lui Jupiter
Sursa foto: Getty Images | NASA / Handout
de Viorel Aydan Cioroi    |    24 Iul 2021   •   21:49

Misiunea Europa Clipper va începe în anul 2024, în luna octombrie, odată cu lansarea unei rachete Falcon Heavy deţinută de compania lui Musk, Space Exploration Technologies Corp.

Lansarea rachetei se va face  de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida, a anunţat NASA într-un comunicat, conform Reuters.

În aprilie, SpaceX a primit un contract de 2,9 miliarde de dolari pentru construirea navei spațiale lunare pentru programul Artemis planificat, care va transporta astronauții NASA înapoi pe Lună pentru prima dată din 1972.

Dar acest contract a fost suspendat după ce alte două companii spațiale, Blue Origin și Dynetics Inc au protestat după alegera SpaceX pentru construirea navetei spațiale.

Falcon Heavy este în prezent cel mai puternic vehicul operațional de lansare spațială din lume, care a zburat cu prima sa încărcătură comercială pe orbită în 2019.

Printre obiectivele misiunii Clipper se numără producerea de imagini de înaltă rezoluție a suprafeței Europei, una dintre lunile lui Jupiter, determinarea compoziției acesteia, căutarea semnelor activității geologice, măsurarea grosimii coajei sale înghețate și determinarea adâncimii și salinității oceanului său, a spus NASA.

×
Subiecte în articol: SpaceX Elon Musk Jupiter sateliti
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close