Antena 3 CNN Externe SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume

SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume

Compania spațială a miliardarului Elon Musk, Spacex, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume, ajungând la peste 100 de miliarde de dolari.

SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume
Sursa foto: Twitter/TheStreet
de Cerasela Stafie    |    10 Oct 2021   •   11:54

Spacex a ajuns la un acord cu investitorii noi și cei exstenți prin care s-au vândut acțiuni cu o valoare de până la 755 de milioane de dolari de la oameni din interiorul companiei. Prețul acestora a fost de 560 de dolari pe unitate, potrivit unor persoane care cunosc detaliile acestor tranzacții, scrie CNBC. 

Astfel, evaluarea companiei la 100,3 miliarde de dolari. De această dată, compania nu a vândut acțiuni noi.

Este vorba de o vânzare secundară, a unor acțiuni existente. Tranzacția a adus o creștere de 33% a valorii companiei.

Anterior, la evaluarea precedentă SpaceX a avut o valoare de 74 de miliarde de dolari, acțiunile au avut un preț de 419,99 dolari, iar compania a atras 1,2 miliarde de dolari.

În luna februarie a acestui an, a mai fost realizată o vânzare secundară. Acordul de vânzare a unor acţiuni a fost de până la 750 de milioane de dolari.

SpaceX, prin cea mai recentă evaluare, devine una dintre puținele firme private ale lumii care sunt de o sută de ori mai valoroase decât cele ”unicorn”.

Compania spațială a lui Elon Musk a devenit astfel a doua cea mai valoroasă compania privată din lume. Pe primul loc se clasează compania chineză Bytedance, iar podiumul este completat de firma Stripe, care oferă servicii financiare prin intermediul tehnologiei.

×
Subiecte în articol: SpaceX Elon Musk companie spatiala
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close