Antena 3 Externe SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022

SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022

17 Apr 2018   •   10:25
SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022

Compania SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles, a afirmat primarul Eric Garcetti. Acesta a mai spus că racheta „va duce omenirea mai departe în cosmos decât până acum”.

Consiliul director al portului, denumit şi America's Port, va vota joi cedarea unei suprafeţe de 8 hectare pentru şantierul SpaceX, iniţial, pentru zece ani, pentru o chirie anuală de 1,38 de milioane de dolari. Perioada poate fi extinsă cu 20 de ani, scrie The Hollywood Reporter.   


Noua rachetă va servi tuturor scopurilor, a spus Elon Musk, CEO al SpaceX. Ea va întreprinde misiuni pe orbita Pământului, dar şi pe Lună şi Marte.   

Musk a adăugat că speră ca lansarea primei misiuni spre Marte să aibă loc în 2022. În plus, el propune ca racheta - numită BRF - să fie folosită pentru călătorii de mare viteză între puncte de pe Pământ. Un exemplu este New York - Shanghai, călătorie care ar putea fi făcută în 39 de minute.   

SpaceX, care are baza în suburbia Hawthorne a oraşului Los Angeles, foloseşte deja Port of Los Angeles pentru misiuni ale Falcon 9. Noul şantier ar putea genera 700 de locuri de muncă.
 

×
Subiecte în articol: Elon Musk SpaceX racheta Marte Pamant

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close