Antena 3 CNN Externe SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022

SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022

SpaceX va construi o nouă rachetă. Elon Musk, hotărât să ajungă pe Marte în 2022
17 Apr 2018   •   10:25

Compania SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles, a afirmat primarul Eric Garcetti. Acesta a mai spus că racheta „va duce omenirea mai departe în cosmos decât până acum”.

Consiliul director al portului, denumit şi America's Port, va vota joi cedarea unei suprafeţe de 8 hectare pentru şantierul SpaceX, iniţial, pentru zece ani, pentru o chirie anuală de 1,38 de milioane de dolari. Perioada poate fi extinsă cu 20 de ani, scrie The Hollywood Reporter.   


Noua rachetă va servi tuturor scopurilor, a spus Elon Musk, CEO al SpaceX. Ea va întreprinde misiuni pe orbita Pământului, dar şi pe Lună şi Marte.   

Musk a adăugat că speră ca lansarea primei misiuni spre Marte să aibă loc în 2022. În plus, el propune ca racheta - numită BRF - să fie folosită pentru călătorii de mare viteză între puncte de pe Pământ. Un exemplu este New York - Shanghai, călătorie care ar putea fi făcută în 39 de minute.   

SpaceX, care are baza în suburbia Hawthorne a oraşului Los Angeles, foloseşte deja Port of Los Angeles pentru misiuni ale Falcon 9. Noul şantier ar putea genera 700 de locuri de muncă.
 

×
Subiecte în articol: Elon Musk SpaceX racheta Marte Pamant
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close