Antena 3 CNN Externe Spania a înregistrat o uşoară scădere a şomajului, dar continuă să aibă peste 5 milioane de şomeri

Spania a înregistrat o uşoară scădere a şomajului, dar continuă să aibă peste 5 milioane de şomeri

Spania a înregistrat o uşoară scădere a şomajului, dar continuă să aibă peste 5 milioane de şomeri
de M.T.    |    02 Apr 2013   •   11:43

Spania a înregistrat o uşoară scădere a şomajului în luna martie a anului 2013, însă numărul total al persoanelor fără loc de muncă este în continuare mai mare de 5 milioane, a anunţat postul public de televiziune, citat de Mediafax.

Cifrele furnizate de Ministerul spaniol al Muncii, care se bazează pe informaţiile existente la birourile pentru ocuparea forţei de muncă, arată că Spania a avut în luna martie cu 4.979 de şomeri mai puţin decât în luna anterioară.

În luna februarie, Spania a înregistrat pentru prima oară un număr de peste 5 milioane de şomeri.

În ciuda acestei scăderi uşoare, prima din ultimii cinci ani, 5.035.243 de persoane continuă să fie înregistrate ca neavând un loc de muncă. Acest număr este cu aproape 6 procente mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut.

La sfârşitul lunii ianuarie, datele Sondajului asupra populaţiei active (EPA), publicate la fiecare trei luni de Institutul spaniol de statistică, indicau că numărul şomerilor se ridică la 5.965.400 de persoane în Spania, rata şomajului ajungând la 26,02% din populaţia aptă de muncă.

Cifrele EPA, adunate şi publicate trimestrial, sunt în general mai mari decât cele publicate lunar de Ministerul spaniol al Muncii şi Securităţii Sociale, din cauza unei metodologii diferite.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close