Antena 3 CNN Externe Spania, pustiită de frig polar şi vânturi de 100 de kilometri pe oră. Avertismentul Ministerului de Externe

Spania, pustiită de frig polar şi vânturi de 100 de kilometri pe oră. Avertismentul Ministerului de Externe

Ministerul Afacerilor Externe îi informează cei care se află în Spania sau care tranzitează sau intenționează să călătorească în această ţară, că în perioada 16-17 ianuarie Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar.

Spania, pustiită de frig polar şi vânturi de 100 de kilometri pe oră. Avertismentul Ministerului de Externe
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2021   •   19:34

Potrivit autorităților spaniole, în perioada menţionată temperaturile vor coborî până la -12° C iar teritoriul spaniol va fi expus vânturilor care vor atinge, în rafală, viteze de până la 100 km/h în anumite regiuni.

Au fost emise următoarele coduri de temperaturi extreme și vânt puternic:

Cod portocaliu de alertă de temperaturi scăzute și vânt puternic:

  • Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, pentru comunitățile Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla la Mancha și Catalonia;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitățile Madrid și Castilla la Mancha.

Cod galben de alertă de temperaturi scăzute:

  • Sâmbătă 16 ianuarie 2021, pentru comunitățile Castilla y Leon, Extremadura și Comunitatea Valenciană;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitatea Aragon.

Potrivit autorităților spaniole, activitatea aeroportului Adolfo Suarez din Madrid este reluată parțial începând de duminică, în momentul de față fiind operative terminale: T1, T4 și T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului (https://twitter.com/aena).

De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri sunt blocate, circulându-se cu dificultate. Starea drumurilor în timp real poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

Cetățenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat.

Sursa textului: Mediafax

Galerie de imagini: momente surprinse în capitala spaniolă Madrid în 15 şi 16 ianuarie 2021, în care pot fi văzuţi membri ai Brigăzilor de intervenţie în caz de incendii forestiere ajutând la deszăpezire precum şi felul în care a fost afectat traficul rutier în urma căderilor de zăpadă

×
Subiecte în articol: iarnă extremă Spani cod portocaliu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close