Antena 3 CNN Externe Din cauza cererilor enorme pentru incinerare, autoritățile spaniole cer famililor să-și înmormânteze provizoriu rudele răpuse de COVID-19

Din cauza cererilor enorme pentru incinerare, autoritățile spaniole cer famililor să-și înmormânteze provizoriu rudele răpuse de COVID-19

Autoritățile din Spania spun că sistemul nu era pregătit să proceseze un număr atât de mare de cadavre. La morgi și cimitire, aglomerarea a devenit de neimagint, mai ales în Madrid și Barcelona. Serviciul de pompe funebre roagă familiile decedaților să accepte să își înmormânteze provizoriu rudele pentru următorii doi ani.

Din cauza cererilor enorme pentru incinerare, autoritățile spaniole cer famililor să-și înmormânteze provizoriu rudele răpuse de COVID-19
06 Apr 2020   •   22:14

În Spania s-a ajuns la înmormântări provizorii din cauza cererilor enorme de incinerare. Crematoriile sunt depășite de situație.

Din luna martie, de când Spania a înregistrat tot mai mulți morți din cauza virusului SARS COV2, cererile de incinerare au cunoscut o creștere masivă, față de procesiunea „clasică” de înhumare.

Coronavirusul a aruncat în aer cererea de incinerare la Barcelona, ​​unde serviciul de pompe funebre ar putea ajunge în colaps, chiar de săptămâna acesata.

"Având în vedere această situație, familiilor li se va propune să-și „îngroape provizoriu” decedatul timp de doi ani și apoi să continue exhumarea și incinerarea ulterioară, fără costuri suplimentare.

„Unele familii pot solicita înmormântare temporară și după doi ani această incinerare se poate face gratuit”, a precizat, luni, într-o conferință de presă consilierul și președintele sectorului Cimitirelor din Barcelona, ​​Eloi Badia.

Spania a înregistrat, luni, 130.759 de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, cu aproximativ 1800 mai multe decât în Italia. Numărul morților a ajuns la 13.055 de persoane.
 

×
Subiecte în articol: Spania incinerare coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close