Antena 3 CNN Externe Spania. Femeile vor să nască înainte de termen pentru că Guvernul taie prima oferită mamelor

Spania. Femeile vor să nască înainte de termen pentru că Guvernul taie prima oferită mamelor

Spania. Femeile vor să nască înainte de termen pentru că Guvernul taie prima oferită mamelor
Sursa foto: Foto: owningpink.com
30 Dec 2010   •   22:00

Austeritatea duce la gesturi extreme chiar şi în Spania. Pentru că Guvernul taie de la 1 ianuarie prima de 2.500 de euro oferită mamelor, multe femei însărcinate vor să nască înainte de termen. E o decizie periculoasă, recunosc chiar viitoarele mămici, însă tot ele spun că nu vor să piardă banii.

Soţii Salander au pregătit totul pentru fetiţa care li se va naşte. Totuşi, au inima strânsă, pentru că nu vor să piardă prima de 2.500 de euro, aşa-numitul cec pentru bebeluşi, oferit mamelor.

Aşa că soţia lui vrea să nască înainte de termen, până la 1 ianuarie, când prima nu se va mai acorda. O decizie similară iau multe viitoare mămici din Spania. Însă riscurile sunt foarte mari, avertizează, îngrijoraţi, medicii.

Unele femei însărcinate recurg la unele trucuri pentru a grăbi ziua când vor deveni mămici. Obişnuiesc să meargă mai mult, să urce şi să coboare scările, să mănânce căpşuni sau să bea lapte cu lămâie. Alţi părinţi însă, nu vor să rişte.

Tăierea primei pentru mame este doar una dintre măsurile austere luate de Guvernul Spaniei. Confruntat cu o criză economică serioasă, cabinetul permierului Zapatero a decis reducerea drastică a cheltuielilor bugetare.

×
Subiecte în articol: Spania nastere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close