Antena 3 Externe Spania înăspreşte legea antiterorism. Resursele justiţiei şi poliţiei vor fi sporite

Spania înăspreşte legea antiterorism. Resursele justiţiei şi poliţiei vor fi sporite

03 Feb 2015   •   08:49
Spania înăspreşte legea antiterorism. Resursele justiţiei şi poliţiei vor fi sporite

Autorităţile din Spania introduc noi prevederi legislative destinate prevenirii plecării candidaţilor la jihad către zone de conflict şi comiterii de atentate în ţară, relatează Le Figaro.

Potrivit premierului spaniol Mariano Rajoy, noile prevederi din legislaţia antiterorism se vor referi la difuzarea de mesaje pe Internet, la finanţarea de activităţi criminale şi la plecările către zone de conflict.

Resursele justiţiei şi poliţiei vor fi sporite, pentru ca aceste instituţii să poată lupta mai eficient contra terorismului, inclusiv împotriva "lupilor singuratici", care acţionează independent.

Enclavele spaniole sunt deosebit de atractive pentru jihadişti. Ceuta şi Melilla sunt singurele graniţe ale Europei cu Africa, oferind o rută potenţială către zonele de conflict. Cele două enclave sunt de asemenea destinaţii populare pentru emigranţii din zona subsahariană care încearcă să intre în Europa.

Aproximativ 100 de persoane sunt suspectate că au părăsit Spania pentru a se alătura organizaţiei jihadiste Stat Islamic. Alte 2.000 ar fi plecat din Maroc pentru a lupta în Siria şi Irak.


 

 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close