Antena 3 CNN Externe Tulpina Delta reînchide Spania! Explozie a numărului de infectări

Tulpina Delta reînchide Spania! Explozie a numărului de infectări

Valul patru al pandemiei de coronavirus începe să-şi facă simțită prezența în toate destinațiile de vacanță ale românilor. Pe măsură ce tulpina Delta se extinde, autoritățile din Spania, Grecia şi Franța sunt nevoite să ia din nou măsuri restrictive. Închiderea localurilor în interior, distanțarea fizică şi limitarea participanților la petreceri sunt cele mai frecvente. Specialiștii avertizează că tulpina Delta va deveni în curând predominantă şi la noi în ţară.

Tulpina Delta reînchide Spania! Explozie a numărului de infectări
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Iul 2021   •   11:25

Spania abia începuse să-şi reprimească turiștii, când autoritățile s-au văzut nevoite să impună din nou restricții. Situația sanitară s-a deteriorat brusc în ultimele zile din cauza tulpinii indiene, cu o explozie a numărului de contaminări în rândul tinerilor.

”Nu putem exclude ca situația să scape de sub control. Nu este de vină doar distracția în cluburile de noapte, de vină sunt şi călătoriile, știm cazul Mallorca, dar sunt și altele”, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias.

Autoritățile din Catalonia au decis să reimpună restricții pentru a stopa creșterea cazurilor înregistrate în ultimele zile. În plin sezon de vacanță, discotecile și alte locuri de divertisment în spații închise se vor închide de la sfârșitul acestei săptămâni.

Şi autoritățile din Navarra au anunțat că vor închide cluburile. Va fi necesară prezentarea unui test antigen sau PCR negativ, sau a unui certificat de vaccinare, pentru participarea la evenimente în aer liber cu peste 500 de persoane.

Regiunea Andaluzia ar putea impune aceleași măsuri de săptămâna viitoare. Autoritățile spaniole nu exclud nici revenirea la obligativitatea purtării măștii. Zona de risc extrem de transmitere a COVID-19 este stabilită de guvernul de la Madrid la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag care în prezent a fost depășit.

Tulpina Delta va deveni predominantă şi în România. Specialiștii avertizează că odată ce românii se vor întoarce din vacanță îmbolnăvirile ar putea exploda.

”Merg oameni în toată Europa. Si atunci, chit că merg și conaționali români în vacanță, într-o oarecare destinație populară, este posibil să se întâlnească cu oameni din alte țări unde există o transmitere comunitară intensă”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV.

”Ținând cont că ritmul vaccinării este mult încetinit, putem să ajungem, într-adevăr. la un număr de 10 mii de cazuri pe zi”, susține și Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. 

Tulpina Delta are o simptomatologie diferită față de variantele inițiale ale virusului. Potrivit specialiștilor, primele simptome în cazul tulpinii Delta sunt dureri în gât, scurgeri nazale și febră.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close