Antena 3 CNN Externe Spania adoptă un proiect de lege privind schimbarea genului de la vârsta de 14 ani

Spania adoptă un proiect de lege privind schimbarea genului de la vârsta de 14 ani

Guvernul spaniol a adoptat marţi o primă versiune a unui proiect de lege controversat, care autorizează adolescenţi, începând de la vârsta de 14 ani, să-şi schimbe genul, fără un diagnostic medical sau terapie hormonală.

Spania adoptă un proiect de lege privind schimbarea genului de la vârsta de 14 ani
Sursa foto: Gettz Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   16:06

Proiectul de lege urmează să fie supus unei consultări publice, înainte să fie reexaminat de către Guvern şi să fie supus unui vot în Congresul Deputaţilor, Camera inferioară a Parlamentului spaniol.

În el este specificat faptul că nu mai este obligatorie terapia hormonală şi evaluarea psihologică după 2 ani, ca în prezent, pentru cei care depun o cerere în acest sens.

Textul prevede, în schimb, o autorizare din partea părinţilor în cazul minorilor cu vârsta cuprinse între 14 şi 16 ani, potrivit Reuters.

Activişti transsexuali consideră că proiectul nu merge destul de departe, în timp ce unele asociaţii feministe se opun textului în numele apărării femeilor.

Astfel Spania devine centrul discuţiilor controversate legate de drepturile comunităţii LGBT, după ce săptmâna trecută, liderii UE l-au condamnat dur pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru legea sa împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor, considerată homofobă.

 

×
Subiecte în articol: schimbarea genului proiect LGBT
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close