Antena 3 CNN Externe Spania. Oraşul Guissona găzduieşte mai mulţi imigranţi decât spanioli

Spania. Oraşul Guissona găzduieşte mai mulţi imigranţi decât spanioli

Spania. Oraşul Guissona găzduieşte mai mulţi imigranţi decât spanioli
Sursa foto: Foto: Videonews
02 Noi 2010   •   19:56

Oraşul Guissona este prima localitate din Spania unde numărul imigranţilor depăşeşte numărul spaniolilor. Numărul populaţiei s-a dublat în ultimii zece ani din cauza străinilor care au venit să muncească în agricultură şi construcţii şi nu au mai plecat.

Oraşul Guissona a ajuns să fie cunoscut în Spania ca Turnul Babel. Dintre cei aproape 7 mii de locuitori, mai mult de jumătate sunt străini.

Pentru a supravieţui cu cele 48 de naţionalităţi care coexistă în Guissona, comercianţii, inclusiv cei români, sunt nevoiţi să îşi scrie etichetele şi să îşi facă publicitate în mai multe limbi.

Migraţia continuă a determinat autorităţile să implementeze programe de integrare socială pentru o mai bună convieţuire. Oficialii iberici spun că Guissona nu este o zonă conflictivă, numai că, din cauza crizei, şomajul este în creştere.

Cei mai mulţi emigranţi, 1100, sunt ucrainieni, urmaţi îndeaproape de cei 1000 români care trăiesc aici, mulţi dintre ei de aproape 10 ani.

Dublarea populaţiei a dus la o saturare la sistemului de educaţie şi sănătate, care va putea fi oprită numai prin stoparea emigraţiei.




Guissona sau oraşul imigranţilor din Spania

×
Subiecte în articol: Spania imigranti populatie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close