Antena 3 CNN Externe Spania, paralizată de greva sindicaliştilor. Oamenii protestează faţă de reforma legislaţiei muncii şi măsurile de austeritate

Spania, paralizată de greva sindicaliştilor. Oamenii protestează faţă de reforma legislaţiei muncii şi măsurile de austeritate

Spania, paralizată de greva sindicaliştilor. Oamenii protestează faţă de reforma legislaţiei muncii şi măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: updatednews.ca
29 Mar 2012   •   07:53

Spania este paralizată astăzi de o grevă generală de protest faţă de reforma legislaţiei muncii şi faţă de politica de austeritate a guvernului de centru dreapta. Acţiunea este organizată de cele mai mari sindicate. Primele pichete de grevă au fost instalate imediat după miezul nopţii.

Greva a fost precedată de un miting în centrul Madridului, la care au luat parte câteva mii de sindicalişti. Liderii centralelor sindicale şi ai partidelor de stânga au denunţat reforma pieţei muncii, prin care guvernul vrea să combată şomajul ajuns la aproape 23 la sută.

Sindicatele spun că reforma pieţei muncii nu va face decât să sporească numărul şomerilor, lucru recunoscut, de fapt, şi de guvern. Oamenii sunt aproape disperaţi şi hotărâţi să încerce totul pentru a împiedica aplicarea reformei.

Acţiunea noastră de astăzi contează mult în lupta împotriva acestei reforme care nu va aduce decât concedieri mai uşoare pentru cei în vârstă şi slujbe mai precare pentru tineri.

Greviştii au instalat chiar de la miezul nopţii pichete pe şosele, pentru a le explica motivele grevei şoferilor care nu încetaseră lucrul. Companiile aeriene, căile ferate şi metroul din Madrid asigură doar 30 - 40 la sută din serviciul normal iar sistemul medical funcţionează după programul zilelor de sărbătoare.

Greva nu este singura problemă a guvernului: Spania este din nou ameninţată de recesiune, iar deficitul bugetar este mai mare decât cel prevăzut.




×
Subiecte în articol: Spania Madrid someri sindicalisti guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close