Antena 3 CNN Externe Spania. Protestatarii, ”calmați” cu gloanțe de cauciuc și bastoane

Spania. Protestatarii, ”calmați” cu gloanțe de cauciuc și bastoane

Spania. Protestatarii, ”calmați” cu gloanțe de cauciuc și bastoane
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   11:33

Poliţia spaniolă a intervenit şi a tras asupra manifestanţilor cu gloanţe de cauciuc, joi seară, la Madrid la sfârşitul marelui protest faţă de măsurile anticriză ale guvernului.

De asemenea, oamenii legii au intervenit și asupra unor grupuri de manifestanţi şi i-au bătut pe aceștia cu bastoane pentru a-i dispersa, în timp ce aceştia încercau să ajungă la Parlament, potrivit Mediafax.

Manifestanţii veniseră până la barierele de protecţie de la Congres, cu un grup de pompieri în prima linie.

În timp ce un fum gros se ridica din coşurile de gunoi de plastic incendiate, câţiva manifestanţi au hotărât să îi urmeze pe pompieri şi se apropiau de Parlament. Poliţia a intervenit atunci în forţă, în timp ce manifestanţii răspundeau aruncând obiecte diverse, mai ales sticle.

Sindicatele din Grecia au făcut apel joi la proteste în 80 de oraşe sub sloganul "Vor să distrugă ţara. Trebuie să îi împiedicăm".

O mare de oameni a invadat, joi seară, centrul Madridului, manifestând împotriva noului plan de austeritate al guvernului spaniol.

Manifestanţii şi-au exprimat refuzul faţă de planul de austeritate al guvernului spaniol, faţă de creşterea TVA şi reducerile bugetare care afectează funcţionarii şi şomerii.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close