Antena 3 CNN Externe Spania va plafona preţurile gazelor naturale și va reduce taxele pentru a micșora facturile populației

Spania va plafona preţurile gazelor naturale și va reduce taxele pentru a micșora facturile populației

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiei energetice, ca parte a unor măsuri menite să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat premierul Pedro Sanchez.

Spania va plafona preţurile gazelor naturale și va reduce taxele pentru a micșora facturile populației
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    14 Sep 2021   •   13:29

”Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori.

Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat premierul, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE.

Sanchez a spus că redireecționarea profiturilor companiilor energetice va reduce facturile consumatorilor.

Nu a oferit alte detalii legate de funcționarea acestei măsuri, potrivit Reuters.

Coaliția lui de stânga a fost supusă unor presiuni crescute din partea opoziției și a societății civile pentru a reduce facturile la electricitate.

Cererile crescute de gaze naturale, și a certificatelor pentru emisii în UE au crescut substanțial facturile la energie în multe țări, inclusiv în Spania.

Noile măsuri ar urma să fie adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului de la Madrid. Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

×
Subiecte în articol: Spania gaze naturale energie taxe
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close