Antena 3 CNN Externe Spaniolii aşteaptă peste 23.000 de turişti români în acest an în Costa del Sol

Spaniolii aşteaptă peste 23.000 de turişti români în acest an în Costa del Sol

Spaniolii aşteaptă peste 23.000 de turişti români în acest an în Costa del Sol
Sursa foto: Foto: entertainmentpk.com
25 Feb 2011   •   16:44

Reprezentanţii operatorilor de turism din sudul Spaniei estimează că numărul turiştilor români care vor ajunge în acest an în Costa del Sol va creşte comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat 22.300 de turişti, optimismul acestora bazându-se şi pe ieşirea Europei din recesiune, informează Mediafax.

„Anul trecut au ajuns în Costa del Sol 22.300 de turişti români, faţă de cei 18.400 care şi-au petrecut vacanţele cu un an în urmă în sudul Spaniei. Creşterea se explică prin lansarea pachetelor pentru seniori, prin care persoanele cu vârste de peste 55 de ani îşi pot petrece vacanţele în extrasezon, la preţuri reduse”, a declarat Salvador Pendon, preşedintele Patronatului pentru Turism din Costa del Sol.

Operatorii de turism consideră că un alt factor care va contribui creşterea numărului de turişti în sudul Spaniei este situaţia instabilă a unor ţări din zona Mării Mediterane.

Preţul unui pachet pentru seniori, care include şapte nopţi de cazare în perioada octombrie-aprilie, transport cu avionul şi trei mese pe zi, este de circa 395 de euro de persoană, spre deosebire de pachetul clasic din sezon care depăşeşte 800 de euro.

×
Subiecte în articol: turisti Spania romani criza pret
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close